Nieuwe site in Gent is energieneutraal

Nieuwe site in Gent is Energieneutraal

Door de sterke groei van ATS Groep was uitbreiding naar een bijkomende site noodzakelijk. Er werd een bedrijfsgebouw aangekocht op de Langerbruggekaai in Gent en dit gebouw werd volledig herzien en gerenoveerd volgens de meest vooruitstrevende gebouwentechnieken op de markt en vormt de referentie voor hun klanten op vlak van energieoptimalisatie.

Totaal geïntegreerd gebouwbeheersysteem in de burelen en werkplaatsen

De studie, design en installatie van de technieken en de bijhorende implementatie van het gebouwenbeheersysteem is volledig van de hand van ATS. In de burelen werden alle technieken zoals verlichting, verwarming, ventilatie, zonnewering geïntegreerd op één platform via Siemens Total Room Automation. Via aanwezigheidsdetectie, daglichtsturing en het weerstation worden al deze technieken in werking gezet volgens de noden van het moment. Al deze technieken interageren met elkaar om het comfort van de medewerkers en de energieprestatie te optimaliseren.

In de werkplaatsen met een oppervlakte van 9500m² wordt eveneens gebruik gemaakt van aanwezigheidsdetectie en daglichtsturing voor verlichting en HVAC en dit in maar liefst 16 exploitatiezones.  Via de Wago Light Manager met connectie naar het Desigo CC gebouwenautomatiseringsplatform wordt de ledverlichting optimaal geregeld. Dezelfde exploitatiezones worden ook aangewend voor de verwarming via gasdonkerstralers.

Naar ecologie toe is er een uitgebreid regenwaterrecuperatiesysteem. Alle systemen worden beheerd door het Desigo CC automatiseringspatform.

Batterijopslag

Op de site in Gent werd ook geïnvesteerd in een systeem voor batterijopslag ofwel BESS (Battery Energy Storage System). Dit systeem kan tot 400kWh energie opslaan in Lithium-ion batterijen en werd geplaatst om het eigen energieverbruik te optimaliseren.

Momenteel loopt ook de procedure om op de site een windmolen te plaatsen met een capaciteit van 4,5MW.

Energiemanagement
Energiemanagement
ATS Site Gent Langerbruggekaai energieneutraal ventilatie
ATS Site Gent Langerbruggekaai energieneutraal ventilatie
Nieuwe site in Gent is Energieneutraal
Nieuwe site in Gent is Energieneutraal

Ready for your smart building?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.