AZ Sint-Blasius – Dendermonde/Zele

Het AZ Sint-Blasius is een ziekenhuis met een ruim zorgaanbod waar patiënten met medische klachten terecht kunnen. In het ziekenhuis wordt de temperatuur, vochtigheid en ruimtedruk zo optimaal mogelijk geregeld in functie van de toepassing, gaande van een patiëntenkamer tot de operatiezaal.

Klant:Gezel II nv
Eindklant:AZ Sint-Blasius
Locatie:Dendermonde/Zele
Uitvoering:2009-heden

Samenwerking van 11 jaar

Het AZ Sint-Blasius is een middelgroot ziekenhuis met 1300 medewerkers.

Het is de ambitie van AZ Sint-Blasius om als toonaangevende regionale zorgorganisatie in te staan voor de best mogelijke gezondheid van de bevolking, door uitmuntende zorg en dienstverlening te verzekeren en de patiënt en zijn familie hierbij te betrekken.

Tegelijk bewaakt az Sint-Blasius het welzijn van artsen en medewerkers, en de financiële continuïteit van de organisatie.

In 2018 behaalde az Sint-Blasius voor de tweede maal de JCI-accreditering, een internationaal erkend kwaliteitslabel. De erkenning is een stimulans voor alle medewerkers om voortdurend verantwoord te verbeteren. 

Beschrijving project:

In het ziekenhuis wordt de temperatuur, vochtigheid en ruimtedruk zo optimaal mogelijk geregeld in functie van de toepassing, gaande van een patiëntenkamer tot de operatiezaal.

Dit wordt gerealiseerd met het regeltechnisch materiaal van Siemens Desigo PX. De technische dienst gebruikt het gebouwbeheersysteem Desigo CC van Siemens.

Dagelijks worden de alarmen gemonitord.

Om geen tijd te verliezen worden de kritische alarmen direct doorgestuurd via het ESPA4.4.4 protocol naar het intern telefoniesysteem. Zo kan de juiste persoon onmiddellijk actie ondernemen.

De regelparameters worden eveneens opgevolgd en indien nodig aangepast om het juiste klimaat te bekomen.

Dit alles in functie van een zo optimaal mogelijke warmte- en koudeproductie en -verdeling met zo weinig mogelijk energieverbruik.

De warmteproductie bestaat uit een cascade van een warmtekrachtkoppeling (Warmte + elektriciteit) en 2 Viessmann ketels.

De koudeproductie bestaat uit een cascade van 3 Trane koelmachines.

Via het MOD-bus protocol wordt de energie gemonitord van alle elektriciteitsvertrekken en UPS back-ups.

Het aansturen van de circulatiepompen gebeurt met een constante druk of volume curve en de draaiuren worden bijgehouden.

De ventilatiegroepen zorgen voor de juiste temperatuur, vochtigheid en ruimtedruk.

Ready for your smart building?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.