EOC Group

EOC Relighting plan

Relighting plan verlicht de energiefactuur voor EOC.

EOC Group voerde een ambitieus relighting plan door in de vestigingen in Oudenaarde en Evergem. Met als resultaat minder uitval, beperkter onderhoud en een fikse energiebesparing. ATS stond in voor de berekeningen, de installatie en de automatisering. Moederbedrijf van ATS, Luminus, nam de financiering op zich.

Klant:Luminus
Eindklant:EOC
Locatie:Oudenaarde en Evergem
Uitvoering:2019

EOC Group, internationaal actieve producent van chemische producten.

EOC Group, uitgegroeid van familiebedrijf tot wereldspeler, is een internationaal actieve producent van chemische producten met 350 medewerkers. De ruime productrange, gaande van latex, lijmen tot polymeren, vinden hun weg in heel diverse industriƫle sectoren. We komen dagdagelijks met hun producten in aanmerking, zonder het te weten. Naast productie beschikt EOC over een eigen logistiek centrum voor een flexibele verdeling van hun producten wereldwijd. Meer info: www.eocgroup.com

Relighting plan EOC Oudenaarde

In het verleden werd gebruik gemaakt van TL-verlichting, maar bracht enorm veel problemen met zich mee zoals uitval door slijtage. Ook was de TL-verlichting op geen enkele manier gestuurd, waardoor er veel nutteloos verbruik was. Zeker als je weet dat er op beide plants voor 275kW verlichting hangt, wat een aanzienlijke energiekost met zich meebrengt.

Men wou overschakelen op led-verlichting en ATS werkte een voorstel op maat uit. Via een proefproject op de site in Oudenaarde in een magazijnruimte kon een voor- en na situatie gemeten worden. De resultaten spraken voor zich: een energiebesparing van maar liefst 62%. Het signaal was duidelijk: het relighting plan zou op de sites in Evergem en Oudenaarde uitgerold worden.

Financiering via Luminus

Een investering van 2.300 lichtpunten binnen en 500 lichtpunten buiten neemt een fikse hap uit het budget. EOC opteerde daarom voor een slimme vorm van financiering op aanraden van ATS.

“Het is Luminus die de investering op zich neemt, wij betalen maandelijks aan hen een bedrag. Dat heeft voor ons het voordeel dat we geen piekinvestering hoeven te maken, maar toch de vruchten kunnen plukken van het lager energieverbruik.” Patrick Schellinck – Electrical Maintenance EOC Group.

Meer info: www.luminus.be

Wago Light Management

WAGO Light Management werd toegepast in deze oplossing voor EOC. Deze intelligente oplossing voor lichtregeling maakt gebruik van de combinatie van voorgedefinieerde hardware en eenvoudig te bedienen software voor de planning en inbedrijfstelling van nieuwe verlichtingssystemen. Meer info over WAGO Light Management via www.wago.com.

Wago
Wago

Ready for your smart building?

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.